Marion Arends - Zorg op maat door Marion

"Zorg op maat
 door Marion"


Tel. 06 14 370 477

marion@zorgopmaatdoormarion.nl
Marion Arends - Zorg op maat door Marion - Helpende handen
  - Home
  - Intro
    - Dag /Nacht / Waak zorg
   - Particuliere zorg PGB
- Tarieven
- Contact
 

Even voorstellen


Mijn naam is Marion Arends en ben zeer gelukkig getrouwd met mijn man Paul. Ik ben een vrolijk, sportief en een zorgzaam persoon en sta krachtig in het leven. In mijn vrije tijd geniet ik van fietsen, naar theater gaan en uiteten met familie en vrienden. Ruim 14 jaar ben ik werkzaam in de gezondheidszorg. De eerste ervaring in de zorg was bij een instelling voor mensen met verstandelijke beperkingen en vanaf dat moment wist ik; mijn hart ligt in de zorg! Tijdens en na mijn opleiding Verzorgende 2, ben ik gaan werken in de ouderenzorg, zowel in zorginstellingen als in de thuiszorg. Echter kon ik hier niet de begeleiding, verzorging en ondersteuning geven naar wens van de zorgvragers.

Goede zorg staat bij mij centraal!
Daarom ben ik sinds januari 2015 werkzaam als zelfstandig ondernemer in de particuliere thuiszorg, waardoor ik met rust en plezier één-op-één zorg kan leveren. Het doet mij goed te mogen ervaren hoe dankbaar cliënten zijn als zij in hun eigen woonomgeving kunnen blijven wonen en zich door mijn goede zorg mens blijven voelen in plaats van een patiënt, door het verlenen van goede en vertrouwde zorg!

Tijd die écht iets toevoegt
Samen naar het ziekenhuis, de markt, muziek luisteren, een verhaal of gedicht voorlezen, een wandeling maken of bloemschikken. Administratie doornemen etc... Terwijl uw echtgenoot of uw familie even ontlast wordt.
       
In dit vak kom je dicht bij mensen, zowel lichamelijk als geestelijk. Dat is voor mij echt een enorm voorrecht, heel mooi.”

“Na een baan bij een reisorganisatie en op een groot kantoor belandde ik een 15 jaar geleden in de zorg. Sinds begin dit jaar werk ik als zelfstandige. Ik ben begonnen als allrounder, maar met een voorkeur voor de palliatieve thuiszorg. Je kunt zóveel betekenen voor iemand in zijn of haar laatste levensfase. In die periode spelen er veel heftige emoties; verdrietige, maar ook heel lieve. Als mensen je een engel noemen, weet je dat je veel voor ze betekent. Ik zie dat als enorm compliment.”

Zorg met een goed gevoel
“Ik wil cliënten drie zaken meegeven als ik met ze werk: veiligheid, vertrouwen en ondersteuning. Natuurlijk beslaat de fysieke zorg het grootste deel van wat je doet. Maar juist die andere kant, het opbouwen van een relatie, daar haal ik mijn tevredenheid uit. Want dan heb je contact met iemand en kun je medeleven tonen. Dat geldt voor de cliënt, maar ook voor zijn of haar partner. Ik vind het heel belangrijk dat de partner ook aandacht krijgt. Iédereen moet er een goed gevoel aan overhouden.”

Eerlijkheid boven alles
“De zorg is hard werken, maar dat is niet erg. Het is prettig voor een cliënt als er een klein, vertrouwd team is en er niet steeds nieuwe gezichten over de vloer komen. Als ik merk dat het te druk is, zeg ik er wat van. Het kan niet zo zijn dat de linkerhand niet weet wat de rechter doet. Ik ben daar heel eerlijk in. Gelukkig wordt dat door iedereen gewaardeerd.
Ik zie mezelf nog lang in de zorg werken.”
 

Marion Arends - Zorg op maat door Marion - Tijd die écht iets toevoegt


Marion Arends - Zorg op maat door Marion - Mw. Riet - Tijd die écht iets toevoegt


Marion Arends - Zorg op maat door Marion - Tijd die écht iets toevoegt


Marion Arends - Zorg op maat door Marion - Tijd die écht iets toevoegt

Marion Arends - Zorg op maat door Marion - Tijd die écht iets toevoegt
Deskundige thuiszorg:

* wassen
* scheren
* opstaan uit bed
* steunkousen aantrekken
* toiletgang
* aanreiken van medicijnen
Marion Arends - Zorg op maat door Marion - Tijd die écht iets toevoegt  

 

Lieve Marion,

Dankzij jou hulp heeft mijn vader de laatste maanden van zijn leven thuis kunnen blijven. Je hebt hele lange gesprekken met hem gevoerd. Mijn vader was vaak bang en onrustig, maar jij wist hem altijd weer rustig te krijgen. Als jij er was, durfde hij rustig te gaan slapen. Ook voor mijn moeder was je onmisbaar, naar de apotheek, boodschappen, niets was je te veel. Zonder jouw hulp had zij het niet vol kunnen houden. Marion, we hebben echt gemerkt, de zorg komt vanuit jou hart. Nogmaals bedankt voor alles, je hebt meer gedaan dan we van je mochten verwachten.

Liefs Anneke

Marion Arends - Zorg op maat door Marion
 


Marion Arends - Zorg op maat door Marion - Mw. Riet